היצרנים שלהם מדפיסים את האזהרה על כל חבילה כבר יותר מ-40 שנה ועדיין השימוש הגדול ביותר שלהם הוא זה שממנו הכי מזהירים. שלחנו את כתבת המדור כדי לבדוק האם מקלות אוזניים באמת מסוכנים לשימוש ועל איזה נזק אנחנו מדברים פה. הנתונים שאספנו הפחידו אפילו אותנו. זה קריטי שתקראו את הכתבה הזו לפני שאתם מכוונים מקל צמר גפן לכיוון האוזן.
אל דאגה, לא נשאיר אתכם עם שעוות אוזניים, אם תקראו עד הסוף, תראו שיש גם פתרון.
מקלות אוזניים מסוכנים לשימוש, עד כמה מסוכנים? מחקר חדש מביא לפנינו נתונים דיי מצמררים.
המחקר בדק נתוני אשפוז בקרב גברים ונשים בגילאי 17-87 אשר הופנו לטיפול במחלקת אף אוזן בעקבות פציעות אוזניים. מתוך 300 מטופלים שהשתתפו במבדק, 68% מהמתלוננים הודו כי עשו שימוש במקלוני אוזניים. יתרה מזאת, כ-76% אחוזים מהמשתמשים סיפרו כי השימוש הוא שבועי (ואפילו למעלה מזה) וכי המטרה הייתה הסרה של שעוות אוזניים.
הנתונים מראים כי בכל חודש 1,000 אנשים פוקדים את חדר המיון בגלל השימוש במקלות אוזניים. החל בתלונות על חסימות, כאב כרוני, גודש ועד דימום,פציעות עמוקות בתעלת השמע ואף קרע בעור התוף, כולם נגרמו עקב שימוש קבוע באותם מקלות אוזניים תמימים למראה.
“אנשים מגיעים לבית חולים עם בעיית הקשורות למקלות צמר גפן, כל הזמן. כל רופא אוזן, אף וגרון בעולם יגיד לך שהם רואים את זה כל הזמן״ אומר דניס פיצג’רלד, רופא אף אוזן גרון בבית חולים מוכר בוושינגטון בראיון עבור הוושינגטון פוסט.
אנשים אומרים שהם משתמשים בהם רק כדי להתאפר, אבל אנחנו יודעים למה עוד הם משתמשים בהם”, מוסיף דר׳ דניס. “כשבעצם הם מכניסים אותם לתוך האוזניים שלהם”.
רוב הציבור לא מודע לנזק החבוי במקלות אוזניים: רופא המשפחה מעולם לא דיבר אתנו על זה, הם נמצאים בכל בית בישראל ואנחנו מנקים איתם את האוזן מאז שהיינו תינוקות ולמרות הכל, נראה שאנחנו חייבים להפרד מהמנהג החטטני הזה. אף אחד מאיתנו לא רוצה להיגמל ממקלות אוזניים וזו בדיוק הסיבה שיצאנו לבדוק מדוע אפילו מנהל התרופות האמריקאי אסר על השימוש במקלות צמר גפן והאם זה שווה את הטירחה בחיפוש חלופות (ובכלל, האם יש פתרון אחר?).
״זה די נפוץ לראות מטופלים שחוררו לעצמם את העור התוף בעקבות שימוש במקלות צמר גפן״
כך מסביר ד״ר דייל טיילור – רופא אוזן גרון ממרפאת מומחים בקליפורניה אשר נתקל בכל יום במקרים מהסוג הזה.
כמובן שאף אחד מאיתנו לא מעוניין לפצוע את עצמו אך המרחק בין קרע בעור התוף לניקוי תמים של שעוות אוזניים הוא מסתבר קצר מאוד. אלה הסיבות שסיפקו לנו הרופאים:
–הלכלוך נבלע בקלות פנימה
הסכנה העיקרית של מקלות אוזניים עליה כל הרופאים מסכימים פה אחד היא שכשאתם מכניסים את המקל לאוזן, אתם בעצם דוחפים עוד יותר עמוק את הלכלוך פנימה, במקום החוצה. במקום לנקות את האוזן משעווה, אתם למעשה מביאים להצטברות יתר של שעווה וחסימה של האוזן. בשימוש לאורך זמן, הנזק לאוזן הוא בלתי נמנע.
-סכנה ברורה ומיידית לעור התוף
האוזן הינה איבר רגיש במיוחד כאשר עור התוף הינו החלק העדין ביותר בתעלת השמע וזה שניזוק הכי בקלות. כשאתם דוחפים עצם זר לתעלה, אתם לא באמת יודעים מתי לעצור עד הרגע שאתם כבר עמוק מדי באוזן. לא במקרה, קרע בעור התוף הינו התלונה השכיחה ביותר בקרב מטופלים, לאחר שימוש במקלות אוזניים. למקלות אין אף מנגנון בטיחותי והשימוש בהם הוא גבוה מאוד ולכן זה רק עניין של זמן עד שתגיע פציעה, בייחוד אם חטטנות באוזן היא הרגל קבוע ואהוב שלכם.
-שאריות סיבים בתעלה
בעיה נוספת במקלות אוזניים הינה החומרים מהם הם עשויים. פיסת צמר גפן הקטנה וחמקמקה המגוללת על אותו מקל משאירה אחריה מאות סיבים קטנטנים שהופכים את אוזנכם לביתם הקבוע, הרבה אחרי שהמקל כבר בחוץ. בשימוש קבוע, סיבים אלה מביאים לזיהומים, ירידה בשמיעה וגם לכאבי אוזניים כרוניים.
-פוטנציאל שבירה והיתקעות
גם המקל עצמו אינו חף מפשע מכיוון שרובנו משתמשים במקלות עץ או פלסטיק אשר בפירוש חדים וקשיחים מדי לאיבר שברירי כמו האוזניים. רבים המקרים בחדר מיון של מקלות שבורים, תקועים או מכופפים בתוך האוזן וכמובן זרדי עץ קטנים שמביאים לדימום ופגיעה בשמיעה.
-עומקים מסוכנים
אורכו של מקל אוזניים הינו 7.5 ס״מ, בעוד אורכה של תעלת השמע החיצונית הינה 2.5 ס״מ, כמעט פי 3 מהעומק שאליו אתם אמורים להגיע, בייחוד שאין אף מעצור או קנה מדידה למקל עצמו. במצב כזה, לא פלא שהסכנה אורבת מעבר לפינה ופגיעה בעור התוף במוקדם או במאוחר, היא בלתי נמנעת.
אז מה עושים שאלתם? שאלה מצוינת, גם אנחנו שאלנו את עצמנו את אותה שאלה!
אחרי בירור מעמיק בקרב מרפאות, בתי חולים ורופאים מומחים נתקלנו בפתרונות רבים ומגוונים החל מנרות, טיפות, שמן חם ואפילו מגבונים אבל אף אחד מהפתרונות הללו לא באמת החליף את המקלות הישנים והטובים. רוב השיטות שמצאנו היו מסורבלות, יקרות ומסוכנות כשרק המחשבה עליהם כבר התישה אותנו. אחרי חיפושים רבים ברשת, מוצר אחד בלט במיוחד ונראה כי הוא מביא בשורה חדשה לעולם ההיגיינה האישית וחלופה פשוטה, זולה ובעיקר בטיחותית.
תכירו את טווידלר (TVIDLER), מנקה האוזניים שכולל את כל היתרונות של המקלות, מינוס כל החסרונות. מנקה האוזניים הרב פעמי הזה מככב כאופציה הבטוחה והזולה ביותר שיש כיום בשוק.
כשחושבים על זה, המנגנון של טווידלר הוא לא פחות מגאוני. במקום לדחוף את הלכלוך ושעוות האוזניים פנימה, לטווידלר מנגנון 360 מעלות מיוחד שמסתובב ומנקה את הלכלוך החוצה ואפילו מצליח להסיר שעוות אוזניים שצמודה חזק לדפנות התעלה. טווידלר עשוי פלסטיק רך וגמיש במיוחד שיתייחס לאוזן שלכם בעדינות מירבית, כך שאתם יכולים להפסיק לחשוש משריטות או כאבים. בזכות המבנה הפונקציונאלי של טווידלר, אפילו ילדים יכולים לנקות לעצמם את האוזניים.
אחרי בירור מעמיק על המוצר, מצאנו גם כי טווידלר עבר בהצלחה את כל מבחני תקן האיכות הבינלאומי ואפילו נרשם כפטנט כך שאתם יכולים להיות רגועים שמדובר במכשיר ייעודי שעוצב במיוחד כדי לתת הגנה מירבית לאוזניים שלכם.
״אצלנו בבית, כולם כבר עברו לטווידלר. מקלות צמר גפן כבר מזמן לא נכנסים אלינו הביתה. כבר שכחתי מה זה״, מספרת לנו שושנה גז מראשון-לציון , לקוחה מרוצה של טווידלר מזה מספר חודשים.
״לכל אחד יש את הטווידלר שלו. אנחנו שלוש נפשות בבית אחד וכל אחד יודע מה טווידלר שלו״ היא מספרת לנו.
זה המקום גם לציין כי טווידלר מגיע עם מספר ראשים מתחלפים המאפשרים לכם לשמור על ניקיון והגיינה מירבית בשימוש חוזר ועבור בני המשפחה בבית כך שכל בני הבית יהנו מחוויה אישית.
״עבורי, השינוי הכי גדול היה מבחינת נוחות״ שיתף אותנו עומרי, מדריך טיולי שטח בארץ ובחול. ״מאז שחזרתי לעבוד בשטח, אחרי הקורונה, אני הרבה יותר בדרכים ובכל פעם מחדש מתעצבן שאין עלי מקל אוזניים בדיוק שאני צריך אחד. טווידלר תופס פחות מקום וגם חוסך לי בכיס. האמת, גם אם לא הייתי מדריך טיולים הייתי עובר לטווידלר, זה פשוט נעים באוזן״.
עומרי ושושנה לא היו היחידים שהתאהבו במוצר המדליק הזה. אחרי חיפוש מסיבי ברשת מצאנו כי יש למוצר ביקורות חיוביות רבות מלקוחות חדשים וחוזרים. לקוחות רבים סיפרו לנו שלא רק שהשימוש בטווידלר מרגיש טבעי יותר באוזןֿ הרי שזהו גם פתרון אקולוגי במיוחד לסביבה וחסכוני לכיסם בזכות הראשים הרב פעמיים הניתנים לשטיפה.
נדמה שאיפה שלא בדקנו, קבלנו פידבקים מצוינים לגבי אמינות המוצר הזה. לסיכום, מערכת האתר מצאה שמנקה האוזניים הרב פעמי של טווידלר פותח עידן חדש בכל מה שקשור להגיינת האוזן.
בעידן בו אנו חיים היום, קשה לדעת על מי לסמוך כך שמוצרים דומים ל-טווידלר המקורי צצים ברשת כמו פטריות אחרי הגשם. קל להתבלבל ולחשוב שמנקה האוזניים של טווידלר זהה לשלל פתרונות ומוצרים דומים שקיימים בשוק אבל מאכזבים מאוד במבחן התוצאה. בייחוד כשמדובר בבריאות שלכם, אתם רוצים להמנע מסיכונים מיותרים. כדי שלא תיפלו בפח עם מוצרים בעלי איכות ירודה ובלאי נמוך שנשברים, שורטים או מזיקים לגופכם, אנו ממליצים לכם לרכוש אך ורק את הטווידלר המקורי, מאתר היצרן הרשמי, שהינו היחיד בשוק שעבר את מבחן תקן האיכות האמריקאי ורשום כפטנט עולמי במכון הפטנטים.
ממערכת המדור מוסרים כי לאחר מחקר מקיף שערכנו, מוצר זה אכן עונה לחלוטין על כל הבטחות היצרן (עבור לקוחות שעוקבים אחר ההוראות על האריזה). ביקורות הצרכנים ברשת אמיתיות גם בארץ וגם בחו״ל והן רבות וממשיכות להגיע למערכת שלנו מדי יום.
יחד עם זאת, לאחר התקשורת עם היצרן הרשמי בישראל נמסר לנו כי כמות היחידות בישראל מוגבלת ביותר ולא ידוע האם נשארו יחידות במלאי.
כדי לבדוק האם נותרו יחידות זמינות של טווידלר במלאי, יש ללחוץ כאן
צרכנים יקרים, שימו לב!
אל תיפלו בפח ותרכשו חיקויים דומים שאינם המוצר המקורי בכתבה זו. הגיעו אלינו חדשות מצערות כי מתחרים רבים מנסים לחקות את המוצר המקורי עם מוצרים אחרים שדומים במראה ובמחיר אך ממש לא מספקים במבחן התוצאה.
לבדיקת מלאי עבור טווידלר (TVIDLER) המקורי,
מומלץ להתייעץ עם רופא לפני השימוש במוצר זה. תוצאות עשויות להשתנות מאדם לאדם. תוכן זה הינו תוכן פרסומי. המידע המתואר בדף זה מבוסס על תוצאות שהושגו ע״י כמה אנשים שהשתמשו במוצר. התוצאות וההערות הן להמחשה בלבד וייתכן שלא תקבל את אותן התוצאות באמצעות המוצר. דף זה יכול לקבל כסף עבור קליקים שיובילו לרכישת המוצרים שצוינו בעמוד זה. מוצרי tvidler אינם מיועדים לאבחן, לטפל, לרפא או למנוע כל מחלה או מצב מסוים, אלא נועדו להוות השלמה לטיפולים המבוצעים באופן מקצועי.