בואו נהיה לגמרי כנים רגע, בת כמה הכרית שינה שנרדמת איתה אתמול בלילה? האם קנית אותה לפני חודש? שנה? עשור?
יש סיבה טובה שאנחנו מעבירים שליש מחיינו בתוך המיטות שלנו, אז זה רק טבעי שנהפוך אותן לנעימות ומושכות. בסוף יום ארוך וקשה, כשאנחנו מפילים את הראש לתוך הכרית הנעימה והרכה שלנו, הדבר האחרון שמישהו מאיתנו חושב עליו זה כמה הכרית שלנו נקייה.
אנשים רבים בטוחים שאם הם מחליפים סדינים אחת לשבוע (או כל כמה ימים) או אפילו שולחים את הכרית לניקוי יבש, אחת למספר חודשים או שבועות, הם ישנים על כרית בריאה, אבל האמת היא שכל הפעולות הללו ממש לא מגנות עליכם באופן מלא מפני נגיפים ומחלות.
מחקרים* אחרונים בתחום השינה שבדקו כריות שינה לאורך מספר שנים: מוכיחים כעת, יותר מתמיד, כי כרית השינה שלכם משפיעה באופן דרסטי על כמה מחלות יתפסו אליכם ומאיזו איכות חיים תהנו לאורך חייכם (כן, אנחנו לא מגזימים פה).
בואו ונבחן יותר לעומק כיצד זה הגיוני שכרית השינה שלכם כה מזיקה לבריאות שלכם מדי יום:
סוגי החיידקים והמזהמים העלולים להתפתח בחלל הפנימי של הכרית צריכים להוות מקור גדול לדאגה. במיוחד אם מישהו מבני משפחתכם הוא בעל מערכת חיסונית מוחלשת. חשוב לציין כי חיידקים אינם המקור היחידי למחלות הנגרמות כתוצאה משימוש בכרית השינה שלך, בכתבה זו התייחסנו לשלל הגורמים בהם כרית השינה הסטנדרטית מביאה לשלל מפגעים גופניים בלתי מוסברים שרבים סובלים מהם.
אם אתה נוטה לסבול מכאבי ראש או מיגרנות (ובמיוחד בזמן הבוקר), דבר ראשון: זה סימן מובהק להחליף את הכרית שלך.
גם אם הכרית שלך חדשה ולא נשחקה, יש סיכוי לא רע שכאבי הראש והמיגרנות שלך מגיעים מהכרית שלך.
מחקרים* מצאו שסוגים מסוימים של כריות בפירוש עדיפות על אחרות. דווקא כרית הנוצות הכה פופולרית בקרב רבים, עומדת בראש רשימת הגורמים המכריעים לכאבי צוואר וראש.
כריות נוצות וכריות לטקס לא מעניקות תמיכה מספקת לעמוד השידרה והראש ומביאות לאי נוחות וכאבים עקב מתח ועומס על שרירי הצוואר והגב, מה שיכול מאוד גם לתרום להתפרצויות של התקפי מיגרנה וכאבי ראש וצוואר שלא עוזבים אותך.
“כריות וריפודים יכולים לשאת חיידקים מכל הסוגים”, אומרת רופאת המשפחה ד״ר איימי זאק, בעלת מרפאה בארה״ב.
סיפטומים של שפעת ו/או חולשה כללית שתוקפות אותך לפתע הינם אחד מסימני ההיכר לוירוס שחדר למערכת החיסון.
כפי שציינו קודם, כרית השינה שלך הינה מצע פורה להתרבות של וירוסים וחיידקים שמחלישים את הגוף ומדמים תסמינים שמזכירים שפעת או הצטננות כמו: כאב גרון, חום, נזלת, אדמומיות וכדומה.
כשמדובר בחיידקים או וירוסים, קשה יותר לדעת מה מסתובב על הכריות שלך. אבל כלל אצבע טוב הוא שאם לבני הבית שלך יש את אותו זיהום או מחלה, קרוב לוודאי שמדובר בכריות השינה שלכם.
עם הזמן, הכרית שלך אוספת את הזיעה ושמני הגוף שלך ועלולה לפתח כתמים וכתמים צהובים- אפילו עם ציפית שאתה מכבס לעתים קרובות, כל הכריות מגיעות למצב הזה.
הבעיה האמיתית קורית בתוך הכרית, איפה שאתה לא רואה. זיעה כלואה בכרית שלך גם מקדמת צמיחת עובש וטחב בתוכה, וזה לא רק קשור להגיינה אלא גם לבריאות שלך.
מחקר* משנת 2005 מצא 16 גרסאות של פטריות בתוך כרית אחת, שיכולות להתפתח לעוד יותר סוגים של פטריות ולהזמין בברכה את קרדית האבק לתוך הכרית שלך.
אם יש לך אסתמה כרונית ובעיות בנשימה קרדית האבק היא תמיד חלק מהבעיה שלך, במיוחד במהלך הלילה.
למרות שקרדית האבק אינה בהכרח מסוכנת, היא עדיין ניזונה מתאי העור שלך ולכן זה קריטי להיפטר מהכרית הנוכחית שלך כמה שיותר מהר.
בנוסף לקרדית האבק, מזיקים מיקרוסקופיים דמויי חרקים (סוג של פרוקי רגליים) העונים לשם: בצילוס הם כנראה הסוג הנפוץ ביותר מזיקים שתמצאו בכל כרית.
לא כולנו זוכרים בדיוק בני כמה הכריות שלנו ולא נדע מתי להחליף אותן.
אם אינך בטוח בת כמה הכרית שלך, אלרגיות משונות וגירודים הם סימנים המצביעים על מתי הגיע הזמן להחליף את כרית השינה שלך, בייחוד עם התופעה בשיא החמרתה בשעות הבוקר ו/או בלילה (כלומר: בסמוך לשעות השינה שלך).
אנשים בעלי מערכת חיסונית מוחלשת או אנשים הנוטלים אנטיביוטיקה חשופים יותר לחיידקים מסוג זה.
אם אתה מתקשה להרדם בלילה, מבזבז שעות במיטה כדי למצוא את התנוחה המושלמת להרדם בה ואחרי כל זה, קם בבוקר עייף כאילו ישנת דקה: אתה חייב להחליף את הכרית שלך כבר הלילה.
מבחן שאתה יכול לעשות כבר הלילה הוא לנסות לקפל את הכרית שלך לשתיים, אם הכרית מתקפלת בקלות: זה סימן שהכרית כבר לא מתאימה לך (ואולי מעולם לא התאימה).
רשתות ומותגים גדולים לוקים בחסר במבחני בקרת האיכות שהם עורכים לכריות שלהם ומסתבר כי רוב הכריות שאנחנו ישנים עליהם, נועדו בעיקר לנוי או פנאי ולא לשינה עמוקה ובריאה כמו שכולנו שואפים אליה.
כריות שמתפוררות, בעלות צורה אמורפית ומעוכות פוגעות באיכות השינה שלך וזה לא פלא שתמצא את עצמך חסר מנוחה ומתעורר תכופות במהלך הלילה.
למרות שכריות רבות יוצאות לשוק מדי שנה ומתהדרות בשלל שמות מותגים גדולים והבטחות מפוצצות, האם זה באמת עובד? מה באמת מבטיח לנו שהכרית הבאה תגן על בריאותינו ובריאות יקירנו ולא תאבד מהתפקוד הבסיסי שלה תוך שבועות ספורים? כמו שקראת בכתבה זו, חיידקים, עובש ומזיקים הם אורחים קבועים בכל הכריות הקיימות היום בשוק, אז מה אפשר לעשות בנושא?
למרבה המזל, טכנולוגיה ייחודית נכנסה לכרית חדשה שהגיעה לישראל.
לכל כרית יש תוחלת חיים משוערת, אף כרית לא תשרת אותך לנצח. מה שחשוב לשים אליו לב זה: מהי תוחלת החיים הארוכה ביותר שתספק לך הכרית והאם זמן השימוש, הכרית הזו מגנה על בריאותך ומיטיבה את איכות השינה שלך.
מחקרים* אחרונים שבדקו את סוגי הכריות האהודות ביותר על הצרכן (ביניהם: לטקס, נוצות, קצף, ספוג וכדומה) בדק ומצא כי כריות מסוג טכנולוגית זכרון (כמו בכרית DERILA), נשמרו לאורך יותר שנים וספקו את ההגנה הבריאותית הרחבה ביותר בפער משמעותי משאר הכריות.
מערכת האתר מצאה את כרית Derila ככרית איכותית ובריאה יותר משאר המתחרים בשוק אך גולשים רבים ציינו שהכרית אוזלת מהר- ישר שמגיע מלאי חדש.